Kola Dvořák

http://kola-dvorak.cz/

Broušení hran a skluznic ( Servis zimní)

Broušení hran


Klikněte pro zvětšení

Máme nový stroj na broušení hran


Klikněte pro zvětšení


Klikněte pro zvětšení


Klikněte pro zvětšení

Pro zlepšení kvality servisního úkonu ,,broušení hran“ jsme zakoupili od top Rakouské firmy na výrobu servisních strojů Wintersteiger fungl nový stroj na broušení hran lyží a snowboardů dle poslední technologické úrovně v tomto oboru.

Hrany budeme brousit převážně v základních od výrobců doporučených úhlech:


Boční hrana 88°°


Spodní hrana 0,5°


Pro zákazníky ,,specialisty“ není problém nastavit individuální úhly dle zadaných požadavků a to:

Boční hrana 87°- 89° a Spodní hrana 0,0°- 3,0°

Čím větší lyžařský expert, tím si nastavuje menší úhel z boku. Obvykle se pro většinu lyžařů brousí úhel 88 stupňů. Podbrus zespodu skluznice se pak brousí buď 0 - 0,5 - 0,75 nebo 1 stupeň. Čím menší podbrus, tím větší expert. Tím víc se ale lyže "zařezávají" a tím méně se na nich dá smykovat.

Všeobecnou podmínkou úhlování hrany musí splňovat celkový úhel hrany, který nikdy větší než 88,5°.

Broušení skluznic

Pro ski servis skluznic používáme vlastní profesionální stroj na broušení hran a skluznic značky Reichmann s plně automatickým posuvem a přítlakem, kdy nedochází k probroušení skluznice, jak je známo u levnějších zařízení. Brus má plynulou regulaci otáček a chlazení speciální emulzí. Pro závodníky vytvoření "struktury lyže" na tak zvaném kameni, který tento stroj má a jehož přesnost zajišťuje brusný diamant lineárně posouvaný kompresorem.

Snowboardy brousíme na poloautomatické brusce značky: Wintersteiger

bruska.JPG